
“Siesta” namuose
Pavargote nuo stumdymosi parduotuvėse, sukinėjimosi virtuvėje ir nuolatinio galvos skausmo ką paruošti pietums ar vakarienei? – paskambinkite mums ir paįvairinkite savo kasdieninį meniu restorano “Siesta” rekomenduojamais patiekalais bei pasijuskite tikru šefu: juk būtent Jūsų rankos iš orkaitės trauks ir šeimai patieks išskirtinius, su meile restorano “Siesta” šefo ruoštus skanumynus!
Pagrindiniai patiekalai
pagaminsite per 20-50 min, gaminimo instrukcijos nurodytos žemiau
Kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra
50 €/vnt. (2 kg)
rekomenduojame 4-6 asm.
Antis
kimšta bolivine balanda ir vaisiais
50 €/vnt. (1.6 - 1.8 kg)
rekomenduojame 6 asm.
Velingtono kepsnys
jautienos filė traškioje tešloje, su vytintu kumpiu ir grybų įdaru
75 €/vnt. (1 kg)
rekomenduojame 4-6 asm.
Anties kojelės konfit
su slyvomis
50 €/vnt. (1 kg, 6 vnt.)
rekomenduojame 4-6 asm.
Jaučio žandai
60 €/vnt. (1 kg)
rekomenduojame 4-6 asm.
Lašišos file
traškioje tešloje su špinatų ir saliero šaknies įdaru
50 €/vnt. (1 kg)
rekomenduojame 4-6 asm.
Papildomai užsakomi garnyrai
5 €/vnt. (0.5kg)
šakninės daržovės su medaus ir garstyčių glazūra (0.5kg)
marinuotos daržovės (0.5kg)
daugiagrūdis (0.5kg)
krosnyje arba griliuje keptos bulvytės su prieskoniais (0.5kg)
raudonojo kopūsto salotas (0.5kg)
Užkandžiai
Silkės mojito
jautienos filė traškioje tešloje, su vytintu kumpiu ir grybų įdaru
12€/300g
rekomenduojame 4 asm.
Vištos kepenėlių paštetas
40€/vnt. (1 kg)
rekomenduojame 8-10 asm.
Prancūziškas pyragas
su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu
20€/vnt. (0.8 - 1kg.)
rekomenduojame 4-6 asm.
Ilgai marinuota, krosnyje kepta antis
su medaus ir slyvų glazūra (patiekiama šalta, nukaulinta)
40€/vnt. (0.8 - 1 kg)
rekomenduojame 4-6 asm.
Sūdytos lašišos “gravlax”
30€/vnt. (0.5 kg.)
rekomenduojame 4-6 asm.
Roast beef
Plonai pjaustyta, brandinta, kepta griliuje jautienos nugarinė su balzamo acto sirupu
40€/vnt. (0.5 kg)
rekomenduojame 4-6 asm.
Desertai ir duona
Vanilinė panna cotta su uogomis
18€/vnt. (0.6 kg)
rekomenduojame 6 asm.
Šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais
18€/vnt. (0.5 kg)
rekomenduojame 4-6 asm.
Sūri karamelė, biskvito trupiniai, bananai, sūrio kremas
18€/vnt. (0.6 kg / mini indeliai)
rekomenduojame 6 asm.
Ruginė duona su
saulėgrąžomis
5€/vnt. (kepaliukas)
Sviestinės bandelės
6€/vnt. (0.5 kg.)
10 bandelių
Gaminimo instrukcijos
Kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra
išėmus iš vakuuminio maišo, aptepti medaus glazūra
ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C. Kepti 20-25 min. kol gražiai apskrus
Anties „paruoštukas“
antis ruošta ir ilgai kepta žemoje temperatūroje, Jums „paruoštuką“ reikės tik aptepti medaus ir garstyčių glazūra ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160 o C, kepti ~50 min., kol gražiai apskrus. Anties įdarą rekomenduojame valgyti kaip garnyrą.
Lašiša sviestinėje tešloje
„paruoštuką“ prieš kepant rekomenduojame palaikyti 1 val. kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkatintą iki 170 o C, kepti ~25 min, kol gražiai apskrus. Iškepus leiskite „pailsėti“ kambario temperatūroje 20 min.
Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu (kišas)
šildyti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, ~7 min. Rekomenduojama, kad sūris pradėtu tirpti ir lydytis.
Velingtonas
prieš kepant rekomenduojame „paruoštuką“ 1 val. palaikyti kambario
temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 o C.
Rekomenduojame kepti ~25-40 min., kol gražiai apskrus (turint termometrą „zondą“ – vidinė temperatūra 45 o C), kad jautiena būtų ne perkepusi ir vidutiniškai kepta. Iškepto Velingtono iš
karto nepjaukite, leiskite jam „pailsėti“ kambario temperatūroje 20 min.
Jaučio žandai
išėmus iš vakuuminio maišo, jaučio žandus siūlome šildyti su visu padažu, tinkamo dydžio puode ar prikaistuvyje, nedidelėje kaitroje, 20-25 min. Tinkamai sušilusi mėsa turi būti labai minkšta.
Anties kojelės konfit
išėmus iš vakuumo maišo, anties kojeles šildykite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 o C -180 o C apie 15 min. Slyvas šildykite kartu su padažu.