“Siesta” namuose

Pavargote nuo stumdymosi parduotuvėse, sukinėjimosi virtuvėje ir nuolatinio galvos skausmo ką paruošti pietums ar vakarienei? – paskambinkite mums ir paįvairinkite savo kasdieninį meniu restorano “Siesta” rekomenduojamais patiekalais bei pasijuskite tikru šefu: juk būtent Jūsų rankos iš orkaitės trauks ir šeimai patieks išskirtinius, su meile restorano “Siesta” šefo ruoštus skanumynus!

Meniu Jūsų stalui

visų patiekalų kiekius paskaičiavome 4-6 asmenų kompanijai

Kaip užsisakyti?

Pagrindiniai patiekalai

pagaminsite per 20-50 min, gaminimo instrukcijos nurodytos žemiau

Kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra

50 €/vnt. (2 kg)

rekomenduojame 4-6 asm.

Kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra
Kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra

Antis

kimšta bolivine balanda ir vaisiais

50 €/vnt. (1.6 - 1.8 kg)

rekomenduojame 6 asm.

Antis kimšta bolivine balanda ir vaisiais
Antis kimšta bolivine balanda ir vaisiais

Velingtono kepsnys

jautienos filė traškioje tešloje, su vytintu kumpiu ir grybų įdaru

75 €/vnt. (1 kg)

rekomenduojame 4-6 asm.

Velingtonas
Velingtonas

Anties kojelės konfit

su slyvomis

50 €/vnt. (1 kg, 6 vnt.)

rekomenduojame 4-6 asm.

Anties confit su daržovėmis
Anties confit maišelyje

Jaučio žandai

60 €/vnt. (1 kg)

rekomenduojame 4-6 asm.

Jaučio žandai su daržovėmis
Jaučio žandai maišelyje

Lašišos file

traškioje tešloje su špinatų ir saliero šaknies įdaru

50 €/vnt. (1 kg)

rekomenduojame 4-6 asm.

Lašiša tešloje
Lašiša tešloje

Papildomai užsakomi garnyrai

5 €/vnt. (0.5kg)

  • šakninės daržovės su medaus ir garstyčių glazūra (0.5kg)

  • marinuotos daržovės (0.5kg)

  • daugiagrūdis (0.5kg)

  • krosnyje arba griliuje keptos bulvytės su prieskoniais (0.5kg)

  • raudonojo kopūsto salotas (0.5kg)

Užkandžiai

Silkės mojito

jautienos filė traškioje tešloje, su vytintu kumpiu ir grybų įdaru

12€/300g

rekomenduojame 4 asm.

silkės užkandis
silkės užkandis

Vištos kepenėlių paštetas

40€/vnt. (1 kg)

rekomenduojame 8-10 asm.

Vištos kepenėlių paštetas
Vištos kepenėlių paštetas

Prancūziškas pyragas

su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu

20€/vnt. (0.8 - 1kg.)

rekomenduojame 4-6 asm.

Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu
Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu

Ilgai marinuota, krosnyje kepta antis

su medaus ir slyvų glazūra (patiekiama šalta, nukaulinta)

40€/vnt. (0.8 - 1 kg)

rekomenduojame 4-6 asm.

Ilgai marinuota, krosnyje kepta antis
Ilgai marinuota, krosnyje kepta antis

Sūdytos lašišos “gravlax”

30€/vnt. (0.5 kg.)

rekomenduojame 4-6 asm.

Sūdytos lašišos “gravlax”
Sūdytos lašišos “gravlax”

Roast beef

Plonai pjaustyta, brandinta, kepta griliuje jautienos nugarinė su balzamo acto sirupu

40€/vnt. (0.5 kg)

rekomenduojame 4-6 asm.

Plonai pjaustyta, brandinta, kepta griliuje jautienos nugarinė su balzamo acto sirupu
Plonai pjaustyta, brandinta, kepta griliuje jautienos nugarinė su balzamo acto sirupu

Desertai ir duona

Vanilinė panna cotta su uogomis

18€/vnt. (0.6 kg)

rekomenduojame 6 asm.

Vanilinė panna cotta su uogomis
Vanilinė panna cotta su uogomis

Šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais

18€/vnt. (0.5 kg)

rekomenduojame 4-6 asm.

Šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais
Šokoladinis pyragas su lazdyno riešutais

Sūri karamelė, biskvito trupiniai, bananai, sūrio kremas

18€/vnt. (0.6 kg / mini indeliai)

rekomenduojame 6 asm.

Ruginė duona su
saulėgrąžomis

5€/vnt. (kepaliukas)

Restorano "Siesta" duona
Restorano "Siesta" duona

Sviestinės bandelės

6€/vnt. (0.5 kg.)

10 bandelių

Sviestinės bandelės

Gaminimo instrukcijos

Kiaulienos šonkauliai su medaus glazūra

išėmus iš vakuuminio maišo, aptepti medaus glazūra
ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C. Kepti 20-25 min. kol gražiai apskrus

Anties „paruoštukas“

antis ruošta ir ilgai kepta žemoje temperatūroje, Jums „paruoštuką“ reikės tik aptepti medaus ir garstyčių glazūra ir pabaigti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160 o C, kepti ~50 min., kol gražiai apskrus. Anties įdarą rekomenduojame valgyti kaip garnyrą.

Lašiša sviestinėje tešloje

„paruoštuką“ prieš kepant rekomenduojame palaikyti 1 val. kambario temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkatintą iki 170 o C, kepti ~25 min, kol gražiai apskrus. Iškepus leiskite „pailsėti“ kambario temperatūroje 20 min.

Prancūziškas pyragas su karamelizuotais svogūnais ir ožkos sūriu (kišas)

šildyti orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, ~7 min. Rekomenduojama, kad sūris pradėtu tirpti ir lydytis.

Velingtonas

prieš kepant rekomenduojame „paruoštuką“ 1 val. palaikyti kambario
temperatūroje, tuomet aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 o C.
Rekomenduojame kepti ~25-40 min., kol gražiai apskrus (turint termometrą „zondą“ – vidinė temperatūra 45 o C), kad jautiena būtų ne perkepusi ir vidutiniškai kepta. Iškepto Velingtono iš
karto nepjaukite, leiskite jam „pailsėti“ kambario temperatūroje 20 min.

Jaučio žandai

išėmus iš vakuuminio maišo, jaučio žandus siūlome šildyti su visu padažu, tinkamo dydžio puode ar prikaistuvyje, nedidelėje kaitroje, 20-25 min. Tinkamai sušilusi mėsa turi būti labai minkšta.

Anties kojelės konfit

išėmus iš vakuumo maišo, anties kojeles šildykite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 o C -180 o C apie 15 min. Slyvas šildykite kartu su padažu.

Skanaus!

Užsakymai priimami minimum prieš 2 dienas,

tel. +37061035135, el.paštu info@restoranassiesta.lt

Užsakymus galima atsiimti restorane “Siesta” Jums patogiu laiku.